Klaasimine: Aknad, vaheseinad, rõduklaasid. Mis, miks, kuidas seda ise teha?

Klaasimine: Aknad, vaheseinad, rõduklaasid. Mis, miks, kuidas seda ise teha?

Klaasimistöö on oluline osa akende hooldamisel ja renoveerimisel ning see aitab tagada akende tiheduse, soojusisolatsiooni ja visuaalse atraktiivsuse. Selles artiklis uurime, mis on klaasimistööd, miks see on oluline ning kuidas seda teha - alustades ettevalmistusest, jätkates tööprotsessiga ja lõpetades viimistlusega.

Mis on klaasimistöö?
Klaasimistöö viitab protsessile, kus aknaraamidele või akna augule pannakse klaas ette, olgu selleks siis klaasvaheuksed või klaasi paigaldus. See protsess hõlmab vanade või kahjustatud klaaside eemaldamist, uute klaaside paigaldamist ja vajadusel klaasimise tihendamist. Samuti võib see eeldada rõduklaaside või vaheklaaside paigaldust.

Miks on klaasimistöö oluline?
Energiatõhusus: Kvaliteetne klaasimistöö aitab tagada akende tihedust ja soojusisolatsiooni, vähendades soojuskadu ja vähendades energiakulusid.
Visuaalne atraktiivsus: Õigesti paigaldatud ja hooldatud klaasid annavad akendele puhta ja esteetiliselt meeldiva välimuse, mis parandab hoone üldist väljanägemist.
Turvalisus: Terved ja korralikult paigaldatud klaasid tagavad akende struktuurse tugevuse ja aitavad kaitsta hoone sisemust ilmastikumõjude ja muude välismõjude eest.

Kuidas klaasimistöid teostada?
Ettevalmistus:
Eemalda ettevaatlikult vanad või kahjustatud klaasid, kasutades selleks vajalikke tööriistu ja kaitsevahendeid.
Puhasta klaasipesa põhjalikult, eemaldades mustuse, tolmu ja vana tihendusmaterjali jäägid.

Tööprotsess:
Aseta uus klaas hoolikalt aknaraami sisse.
Kasuta spetsiaalseid klaasimise kinnitusvahendeid, et kinnitada klaas kindlalt raami külge ja tagada selle stabiilsus.
Vajadusel tihenda klaasimise liitekoht hermeetiku või muu sobiva tihendusmaterjaliga, et tagada õige tihedus ja veekindlus.

Viimistlus:
Silu tihendusmaterjali pind ja eemalda üleliigsed materjali jäägid, et saavutada puhas ja viimistletud välimus.
Puhasta klaasimistööd ümbritsevad pinnad hoolikalt. Eemaldada mustus ja tolm, et tagada akende ühtlane ja atraktiivne välimus.

Kokkuvõttes võib öelda, et klaasimistööd on oluline osa akende hooldamisel ja renoveerimisel, tagades nende tiheduse, soojusisolatsiooni ja visuaalse atraktiivsuse. Õige ettevalmistus, tööprotsess ja viimistlus tagavad kvaliteetse tulemuse ja pikaealised aknad.

Meie soovitame:

Silikoon (värvilised, matt tulemusega läbipaistev): https://www.chemix.ee/products/meko-vaba-neutraalne-silikoon-parasilico-am-85-1?_pos=1&_sid=7968c1270&_ss=r
Silikoon (kirgas): https://www.chemix.ee/products/ms-polumeer-parabond-transparent?_pos=1&_sid=f05d05796&_ss=r

*Kindlasti konsulteerige meistrimehega enne kui selle protsessi ette võtate. Siin artiklis kirjutatud teemad on vaid soovitused.

Back to blog